20 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Κουνουπιών

12 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας
August 12, 2021
P.O.E.T.R.Y.
September 1, 2021

 Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο.

Η 20η Αυγούστου επελέγη, γιατί την ημέρα αυτή του 1897 ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μία σημαντική ανακάλυψη, που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε: ότι για τη μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια.

Οι παγκόσμιες προσπάθειες κατά των κουνουπιών έσωσαν περισσότερες από 7,6 εκατομμύρια ζωές και απέτρεψαν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια κρούσματα ελονοσίας από το 2000.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “RBM: Partnership to End Malaria” είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα συντονισμένης δράσης προς έναν κόσμο απαλλαγμένο από ελονοσία. Αποτελείται από περισσότερους από 500 εταίρους, μεταξύ των οποίων ομάδες εργαζομένων στον τομέα της υγείας και ερευνητές που αναπτύσσουν νέα εργαλεία, σε χώρες που επηρεάζονται από ελονοσία, δωρητές, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα της RBM:
https://endmalaria.org/world-mosquito-day-2021

 
To σχέδιο αλληλεγγύης “Ηealthy 2020″ υλοποιείται από την ομάδα νέων Έλληνες Οδυσσείς και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.