2 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού

20 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας
March 20, 2021
11 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου του Πάρκινσον
April 11, 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στην διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων. Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Σάββατο, 3 Απριλίου, η ομάδα νέων “Έλληνες Οδυσσείς” σε συνεργασία με τον ειδικό παιδαγωγό Λουκά – Κων/νο Κώρη διοργάνωσαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση ενημερωτική εκδήλωση για αυτήν την αναπτυξιακή διαταραχή και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες!

Ενημερωθείτε  περισσότερο αναλυτικά στο βίντεο της ομάδας μας που ακολουθεί…
To σχέδιο αλληλεγγύης “Ηealthy 2020″ υλοποιείται από την ομάδα νέων Έλληνες Οδυσσείς και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.