10 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

A Hero
September 8, 2020
14 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
November 14, 2020

Η Ψυχική Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ορίζεται ως “η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας «διαταραχής»“.

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την έναρξη της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, η οποία είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να συνεργαστεί και να αρχίσει να αποκαθιστά την ιστορική παραμέληση της ψυχικής υγείας. Οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 στην ψυχική ευεξία των ανθρώπων είναι ορατές. Τους τελευταίους μήνες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει, σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς, συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την ψυχική υγεία για τους εργαζόμενους στην υγεία και άλλους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, διαχειριστές εγκαταστάσεων υγείας και άτομα όλων των ηλικιών των οποίων η ζωή έχει αλλάξει σημαντικά ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Παρακολουθήστε το ενημερωτικό βίντεο της ομάδας μας από το Βιωματικό Σεμινάριο στο YouthLab Κοζάνης : 

Μαρία Στεφανίδου
Ειδικευόμενη Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής
Επιστημονικά υπεύθυνη προγραμμάτων Ενσυνειδητότητας και Ευεξία της ομάδας νέων “Έλληνες Οδυσσείς” και του οργανισμού “GO Alive”

To σχέδιο αλληλεγγύης “Ηealthy 2020″ υλοποιείται από την ομάδα νέων Έλληνες Οδυσσείς και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) μέσω του ιδρύματος νεολαίας και διαβίου μάθησης.