Η πρώτη εκπαίδευση των συμμετεχόντων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, από τους Δήμους Κατερίνης, Πέλλας και Νεάπολης

😊 Το Σάββατο 18/05/24 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Κατερίνης η πρώτη εκπαίδευση των συμμετεχόντων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, από τους Δήμους Κατερίνης, Πέλλας και Νεάπολης – Συκεών στα πλαίσια του προγράμματος «Η Ευρώπη ενεργοποιείται τοπικά».

💬 Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τις αξίες και τους στόχους της ΕΕ, για το πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για την ιστορία της ΕΕ. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και για την διαφορά των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

🛠️ Τέλος, συζήτησαν και επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι τους σε σχέση και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

🎤 Είχαμε την χαρά να βρίσκονται εκείνη την ημέρα στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Ντούμος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Τσιόδρας, ο βουλευτής Πιερίας κος Μπαραλιάκος όπως και η αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το έργο μας και μας μίλησαν οι ίδιοι για βασικά σημεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

🗓️ Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου νέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/05/24 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης “Κοβεντάρειο” από τις 16.00-19.00 στα πλαίσια του Kozani Youth Fest 2024, ενός φεστιβάλ που υλοποιεί ο οργανισμός GO Alive κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένο στη νεολαία. Αν επιθυμείτε ακόμα να γίνεται μέλος του συμβουλίου, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ: https://forms.gle/E5Em5SK6x9SKVtAJ8

🙏🏼Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Ευθύμιο Τσίρκο για την υποστήριξη της δράσης μας.